خانه / مواد غذایی / روش نگهداری موادغذایی
روش نگهداری موادغذایی-درست مصرف کنیم - آموزش همگانی - آگاهی مصرف

روش نگهداری موادغذایی

الف ) نگهداری میوه ها وسبزیجات :

میوه ها و سبزیجات خود را با توجه به نکات زیر، تا مدتی به خوبی نگهداری کنید، بدون این که خراب شوند.

1- شما می توانید کاهو را داخل روزنامه بپیچید و در داخل کیسه فریزرگذاشته، داخل یخچال قرار دهید. هفته ها به همین صورت کاهو تازه می ماند.

2- تمام میوه ها داخل روزنامه برای مدت طولانی تازه می ماند(انگور- سیب- گلابی و…).

3- خیار را می توانید بشویید. سپس آن را کاملاً خشک کنید. داخل ظرف در بسته قرار داده، داخل یخچال بگذارید. برای مدت طولانی تازه می ماند.

4- سبزی خوردن را هم می توان مانند خیار نگهداری کرد و همچنین داخل پارچه درون یخچال هم تازه می ماند. خشک کردن و نگهداری سبزیجات :

5 – بیشتر خانم ها سبزی ها را به صورت خشک استفاده می کنند . باید در نظر داشته باشید که سبزی ها را حتماً در سایه خشک کنید تا تغییر رنگ ندهند . در ضمن سبزی های خشک را نباید بیشتر از شش ماه نگهداری کرد . زیرا کهنه می شوند و خاصیت خود را ز دست می دهند .

نگهداری سیب زمینی :

1- چند عدد سیب درختی لابه لای سیب زمینی ها بریزید ، سیب زمینی ها تازه می ماند .

2- می توانید روی سیب زمینی ها را با پارچه ی مشکی بپوشانید تا مانع رسیدن نور به آن ها شود . با این روش نیز سیب زمینی ها تازه می ماند .

نگهداری غوره :

اگر غوره تازه دوست دارید می توانید غوره را از خوشه جدا کنید آن را داخل ظرف ریخته و روی آن آبغوره بریزید؛ البته باید توجه داشته باشید که حتماٌ داخل یخچال نگهداری کنید . به این روش غوره غوره می گویند .

نگهداری رطب :

اگر از جمله ی کسانی هستید که رطب را بیشتر از خرما دوست دارید ، برای نگهداری و ذخیره ی رطب، آن را داخل ظرف در بسته ریخته و داخل فریزر بگذارید ، هم تازه می ماند هم این که یخ نمی بندد و همیشه می توانید رطب تازه داشته باشید .

نگهداری زرشک :

برای نگهداری زرشک آن را داخل فریزر قرار دهید هم تازه می ماند و هم یخ نمی بندد .

نگهداری هویج :

برای نگهداری هویج و چغندر آن ها را داخل صندوق ریخته و روی آن شن نرم بریزید بطوری که به هم نچسبند و از هم فاصله داشته باشند .

ب ) مواد غذایی:

نگهداری آرد :

آرد را باید در جای خشک و تاریک نگهداری کنید تا از خراب شدن آن جلوگیری شود .

نگهداری روغن :

برای نگهداری روغن از ظروف شیشه ای استفاده نکنید . ظروف سفالی یا لعابی برای این کار مناسب تر است . اگر خواستید از ظروف شیشه ای استفاده کنید از شیشه ای استفاده کنید که رنگ آن تیره و کدر باشد .

نگهداری چای عطری :

اگر در خانه از چای عطری استفاده می کنید برای این که بعد از مدتی چای ، عطر خود را از دست ندهد، چای را داخل ظرف در بسته نگهداری کنید و اگر از خود پاکت چای استفاده می کنید ، پاکت چای را داخل کیسه ی پلاستیکی قرار دهید و در کیسه را محکم گره بزنید ، تا عطر آن تا آخر باقی بماند .

نگهداری نان :

1- اگر داخل کیسه ی نان یک پر ساقه کرفس بگذارید نان مدت بیشتری تازه می ماند .

2- می توانید نان ها را داخل پلاستیک فریزر قرار داده و داخل فریزر نگهداری کنید . در موقع لزوم نان ها را از فریزر خارج کرده و داخل سینی با حرارت کم ، گرم کنید .

نگهداری حبوبات :

1- لابه لای حبوبات چند برگ از درخت گردو قرار دهید .

2- حبوبات را با نمک فراوان مخلوط کنید .

3- حبوبات را داخل فریزر نگهداری کنید .

4- می توانید حبوبات را فقط یک جوش داده ( آب را جوش آورده حبوبات را داخل آب جوش بریزید تا یک جوش بخورد ) داخل آبکش ریخته، آن را خشک کنید. به هیچ عنوان دچار آسیب دیدگی نمی شوند (روش قدیمی ها)

نگهداری کیک:

اگر قسمتی از کیک معمولی را خورده اید و بقیه ی آن را می خواهید نگهداری کنید؛ یک تکه نان را آب بزنید و روی کیک قرار دهید . و آن را در جعبه بگذارید و در یخچال قرار دهید . رطوبت نان سبب می شود کیک تازه بماند . در صورتی که کیک شما میوه ای است چند قاچ سیب کنار آن بگذارید و داخل یخچال قرار دهید .

روش نگهداری کیک خامه ای :

کیک خامه ای را داخل جعبه ی کیک قرار دهید سپس جعبه را داخل کیسه پلاستیکی گذاشته، در آن را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید . کیک خامه ای درون فریزر نیز تازه می ماند .

روش نگهداری بیسکویت :

اگر می خواهید بیسکویت شما ترد و شکننده باشد و صدای مخصوص خود را داشته باشد . چند حبه قند داخل جعبه بیسکویت بیندازید . در ضمن هرگز بیسکویت را قوطی یا پاکت پلاستیکی قرار ندهید .

نگهداری پنیر :

برای جلوگیری از خشک شدن پنیر ، دستمالی را که با سرکه مرطوب کرده اید، دور پنیر بپیچید.

نگهداری دانه ذرت :

دانه ذرت را در داخل فریزر نگهداری کنید . با این کار از چروک شدن ذرت جلوگیری می شود. قبل از این که دانه های ذرت را بو بدهید، کمی آب سرد روی آن بریزید

نگهداری کشک :

برای نگهداری کشک ساییده می توانید کشک ها را داخل قالب جا یخی ریخته و داخل فریزر بگذارید، تا یخ ببندد سپس آن ها را از قالب جدا کرده داخل کیسه فریزر ریخته و داخل فریزر نگهداری کنید و در موقع لزوم از آن استفاده کنید .

نگهداری آبلیمو در یخچال :

اگر شیشه آبلیمو را در یخچال می گذارید، حتماً در آن را ببندید چون باعث می شود عمر یخچال کوتاه شود .

نگهداری قارچ :

قارچ را نباید شست بلکه باید آن را داخل پاکت کاغذی بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید؛ اگر قارچ را داخل کیسه پلاستیک بگذارید، خراب می شود

منبع:

http://www.beytoote.com

 

 

همچنین ببینید

خواص زردآلو-درست مصرف کنیم - آموزش همگانی - آگاهی مصرف

خواص زردآلو

زردآلو همانند دیگر میوه ها دارای خواص بسیاری است که به تعدادی از آن ها اشاره می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


عنوان بنر