صفحه اصلی / زندگی شهری / بهترین روش برای خشک کردن سبزیجات
بهترین روش برای خشک کردن سبزیجات-درست مصرف کنیم - آموزش همگانی - آگاهی مصرف

بهترین روش برای خشک کردن سبزیجات

استفاده از سبزی های خشک شده امروزه در بین تمام اقشار جامعه امری جا افتاده و تعریف شده است به گونه ای که اکثراً در طبخ غذاها و تهیه دسرها و سالادها بنابر سلیقه و فرهنگ بومی از سبزی های خشک استفاده می کنند. این نیاز آنان را مجبور می کند نسبت به تهیه و نگهداری از آن ها در طول سال اقدام کنند.

دانستن مطالب زیر می تواند در تهیه سبزی های خشک به شما کمک کند:
1- ابتدا پس از پاک کردن و شستن سبزیجات، صبر کنید تا آب آن از آبکش خارج شود. یک راه مناسب برای خشک کردن سبزیجات این است که سبزی را دسته کرده و به حالت وارونه آویزان کنید تا به تدریج خشک شود. به این روش، اسانس ها ومواد مفید موجود در ساقه وارد برگ ها شده و آن ها را خوشبو تر می کند.

2- برای پیشگیری از ورود گرد و خاک به سبزیجات در حال خشک شدن و یا ریختن برگ های خشک شده آن روی زمین، می توان دسته سبزی را در یک پاکت کاغذی قرار داد. برای برقراری جریان هوا در این پاکت، باید چند سوراخ یا چند شکاف در آن ایجاد کرد سپس با پیچیدن نخ، در پاکت را به سر ساقه های درون آن گره زد سپس باید آن را به مدت حداکثر 3 هفته در یک محیط گرم و خشک قرار داد تا برگ های سبزی مورد نظر کاملاً خشک شوند.

روش دیگر :
3- فر را در درجه حرارت 175 فارنهایت یا 85 درجه سانتیگراد گرم کرده و یک لایه کم عمق از سبزیجات را کف سینی فر پهن کنید و آن را در فر قرار دهید. پس از دو سه دقیقه فر را خاموش کرده ، صبر کنید تا سینی به مدت 8 ساعت در فر باقی بماند. در این مدت در فرا را باز نکنید.

4- پس از خشک کردن سبزی به هر یک از روش های فوق، برگ ها را از ساقه ها جدا کرده و در یک ظرف شیشه ای بریزید و در آن را محکم ببندید تا هوا در آن وارد نشود.

5- ظرف را دور از نور و حرارت قرار دهید بهتر است سبزی خشک شده را در زمان مصرف خرد کنید تا عطر آن به میزان بیشتری باقی بماند، اگر سبزی خشک را به صورت خرد کرده نگه داری کنید، مقدار زیادی از عطر آن از بین می رود.

6- سبزی خشک را فقط در ظرف شیشه ای و در محیط تاریک نگه داری کنید. در غیر این صورت عطر، مزه و مواد مفید آن تا حد زیادی از بین می رود. هر بار که در ظرف برای در آوردن سبزی باز شود، مقداری از عطر سبزیجات از بین می رود؛ بنابراین هر چه ظرف محتوی سبزی کوچک باشد مناسب تر خواهد بود.

نکته: در زمان مصرف، به یاد داشته باشید که عطر و طعم سبزی خشک که خوب تهیه و نگه داری شده باشد، حدود سه برابر سبزی تازه است. بنابراین مقدار زیادی از آن را در غذای مورد نظر نریزید.
به عنوان مثال اگر مقدار زیادی از برخی سبزی های خشک مانند شنبلیله در غذا ریخته شود، غذا مزه تلخی پیدا خواهد کرد.

منبع:
http://www.nazweb.ir

این مطالب را نیز ببینید!

رئیس کمیته بررسی تابلوهای مزین به نام شهدا مشخص شد

دانستنی ::رئیس شورای اسلامی شهر تهران در حکمی علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران را به …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانستنی آنلاین