Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/agahim/public_html/index.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/agahim/public_html/index.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/agahim/public_html/wp-blog-header.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/agahim/public_html/wp-blog-header.php on line 4
خواص آلبالو - آموزش همگانی
خواص میوه ها

خواص آلبالو

آلبالو (فارسی شرقی:آلوبالو) نام درخت و میوه‌ای است بومی جنوب غرب آسیا و اروپا با نام علمی( Prunus cerasus). میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ است. بلندی درخت آن ۳ تا ۱۰ متر است. صد گرم آلبالو ۱۶ گرم مواد قندی، ۰/۸۵ گرم پروتئین و ۸/۶ کالری دارد. بعلاوه صد گرم آن حدود ۵۰ میلی گرم کلسیم، ۲۰ میلی گرم فسفر، ۱ میلی گرم آهن، ۴۰۰ واحد بین‌المللی ویتامین آ، ۰/۱۴ میلی گرم تیامین، ۰/۱۲ میلی گرم ریبوفلاوین، ۵ میلی گرم ویتامین C و نیز مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد. برای آلبالو خواص زیادی ذکر کرده‌اند که از جمله می‌توان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، ناراحتی های کبد، معده و روده و نیز بیماری‌های تبدار اشاره کرد.

دم کرده آلبالو خاصیت ادرار آور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشته‌اند. از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو و ترشی آلبالو و یکی از پر طرفدارترین لیکورهای جهان ویشنوکا و موارد دیگر استفاده می‌شود.

خواص خوراکی آلبالو

آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند و یا دچار حرارت و گرمی شده اند مفید است. ولی برای اشخاصی که سرد مزاج هستند مفید نمی‌باشد، مگر این که آن را با خوراکی های گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف شود. آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و دفع غلظت خون و دفع صفرا مفید است. خون را صاف می کند.

هرگاه آب آن را یا مربای آن را با یک دهم رازیانه مخلوط کنند، جهت دفع سنگ مثانه و حرارت مثانه و سوزش مجاری ادرار به وسیله بول بسیار نافع است.

هرگاه مغز و دانه آن را خوب کوبیده، با پنجه مالش داده،  فتیله نرم از آن بسازند و در مجرای بول و ادرار بگذارند در صورت وجود جراحت و ناراحتی، آن را برطرف می سازد و ادرار بدون ناراحتی دفع خواهد شد، و شاش بند را برطرف می کند.

سردی آن بیشتر از گیلاس است و برعکس گیلاس خشک است. برای افراد گرم مزاج مناسب است و حرارت صفرا را فرو می نشاند.

برای افرادی که در گرما حالت تهوع پیدا می کنند مناسب است و معده آن ها را تقویت می کند.

افرادی که سوزش ادرار بدون عفونت دارند، با مصرف آلبالو بهبود پیدا می کنند.

 طبع آلبالو سرد و خشک است.

برای تصفیه خون 10 صبح و 5 عصر حدود صد گرم میل شود.

مدراست اگر 30 گرم دم کرده آلبالو + یک لیتر آب سرد، جوشانده سرد شود و 4 لیوان میل شود.

اشتها آور است : یک ساعت قبل از غذا یک فنجان آلبالو میل شود.

درمان بیماری رماتیسم : صبحانه فقط آلبالو و گیلاس میل شود.

دفع کننده حرارت بدن و عطش : شربت آلبالو + کمی لیمو.

برای درمان غلظت خون :‌ صبح و عصر میل شود.

شستشو دهنده مجاری ادرار : آلبالو + عسل، به صورت شربت میل شود. یعنی آب آلبالو با عسل مخلوط و به آن آب اضافه شود و هر 4 ساعت یک لیوان میل شود  .

درمان فشار خون: 100 گرم قبل از غذا میل شود.

جهت درمان چاقی و لاغر شدن، صبح به عنوان صبحانه یک وعده غذایی خود را فقط آلبالو بخورید.

برای درمان خارش پوستی : ساعت 10 صبح و 5 عصر میل شود، هر بار 50 گرم.

درمان سنگ مثانه : (پودر دانه آن با کمی رازیانه) دانه آن سمّی است با احتیاط مصرف شود. به طور مساوی رازیانه و دانه آلبالو جهت سنگ کلیه هم مناسب است، صبح بعد از صبحانه میل شود هر ساعت یک لیوان آبجوش بنوشید.

درمان بیماری قند: قبل از غذا یک فنجان آلبالو میل شود.

ماسک زیبایی : هفته‌ای یک شب له کرده به مدت 15 دقیقه روی پوست بگذارید.

جهت درمان سوء هاضمه قبل از غذا ، حدود 50 گرم میل شود.

درمان تصلب شرائین: ساعات 10 صبح و 5 عصر میل شود، هر بار 50 گرم میل شود.

صفرا بر: یک ساعت بعد از غذای اصلی حدود 100 گرم خورده شود.

درمان بیماری نقرس یک ساعت بعد از غذای اصلی و اگر شب فقط آلبالو بخورند، بهتر است.

ضد کلسترول: یک ساعت بعد از غذای اصلی میل شود.

برای درمان ورم کلیه بعد از خوردن آلبالو یک فنجان آب گرم بخورند و بعد از چند دقیقه آلبالو میل نمایند.

درمان ورم معده: بالای غذا اصلاً نخورند و قبل از غذا و یا در فواصل غذا با آهستگی دانه دانه بخورند.

سرد مزاجان کمتر بخورند.

آلبالو سرشار از ویتامین “آ ب ث” است و موادی چون کلسیم ، آهن ، منیزیم، سدیم، پتاسیم، روی و فسفر دارد.

صمغ آلبالو نرم کننده سینه است. مکیدن آن رنگ رخسار را باز کرده و قلب را جلا می‌دهد.

آلبالو و گیلاس را بعد از غذا فوراً نخورید.

سی گرم دُم آلبالو را در یک لیتر آب خیس نموده بعد از 12 ساعت آن را جوشانده، روزی 3 لیوان میل شود. این برای درمان بیماری های کلیه و مثانه مفید می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا