Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/agahim/public_html/index.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/agahim/public_html/index.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/agahim/public_html/wp-blog-header.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/agahim/public_html/wp-blog-header.php on line 4
10توصیه به گردشگران نصف جهان (اصفهان) – آموزش همگانی
گردشگری

10توصیه به گردشگران نصف جهان (اصفهان)

نوروز فرا رسیده و اصفهان بار دیگر میزبان اتومبیل هایی است که پلاک هایش خبر از حضور فرزندان سراسر ایران در دیار نصف جهان می دهد. بار و بندیل را بسته اند و راهی شهر موزه اصفهان شده اند. شاید سؤال مشترک همه آن ها وقتی پای به اصفهان می گذارند، به انتخاب هایشان برای بازدید از جاذبه های اصفهان برگردد، یا وقتی قصد دارند برای صرف غذا و یا بازی از اقامتگاهشان خارج شوند.

شهر اصفهان با دارا بودن صدها اثر تاریخی و طبیعی و طبیعت بکر خود، همه ساله پذیرای مسافران نوروزی است؛ مسافرانی که خیلی از آن ها، بیشتر از اصفهانی‌ها مکان‌های دیدنی شهر را می‌شناسند؛ اما خیلی از آن ها هم به دنبال زیباترین مکان‌های گردشگری شهر اصفهان هستند تا هرساله نوروز را بهتر از سال های قبل در اصفهان تاریخی بگذرانند.

برخی دوست دارند به محله های اصفهان سر بزنند و بافت شهری و قدیمی اصفهان را از نزدیک ببینند. برخی علاقه مند به داشتن شب های به یادماندنی در رستوران ها یا اماکن تفریحی اصفهان هستند یا به صرف بریان اصفهان پای به این دیار می گذارند و تعدادی هم ذوق زاینده رود و قدم زدن در کنار آن را دارند که البته بایستی در مقابل آن ها سری به نشانه افسوس تکان داد!

در زیر پیشنهادهایی برای آن هایی که شاید کمتر از بقیه با مکان‌های تاریخی و طبیعی شهر اصفهان آشنایی دارند، مرور می کنیم.

۱. نقش جهان، شکوه نصف جهان :

کمتر ایرانی پیدا می شود که حداقل یک بار در طول زندگیش میدان نقش‌جهان اصفهان را ندیده باشد؛ میدانی که هر طرفش را نگاه کنی، زیباترین هاست؛ از مسجد امام و شیخ لطف‌الله گرفته تا عالی‌قاپو و سردر قیصریه تا رستوران‌های زیبای اطراف میدان نقش‌جهان. به آن اضافه کنید مغازه‌ها و بازار سرپوشیده اطراف میدان را تا بتوانید یک روز فوق‌العاده را در میدان نقش‌جهان بگذرانید.

این میدان امام(ره) و بازارهای اطراف به خصوص برای خانم ها که عاشق خرید هستند، می تواند یک انتخاب فوق العاده باشد هر چند که می تواند برای آقایان که معمولاً از خرید فراری هستند یک انتخاب توأم با تردید تلقی شود!

میدان نقش جهان در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۱۳ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و در اردیبهشت ۱۳۵۸ جزء نخستین آثار ایرانی بود که به‌عنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسید.

اگر دوست دارید برای دوستان و آشنایانتان صنایع دستی اصفهان را به عنوان سوغات ببرید، دویست حجره دو طبقه پیرامون میدان واقع شده ‌است که عموماً جایگاه عرضه ی صنایع دستی اصفهان هستند، بهترین مکان به شمار می‌روند.

در اطراف میدان امام(ره) اغذیه فروشی، آبمیوه فروشی و اغذیه های مخصوص اصفهان نظیر بریان و «فرنی و شیره» نیز به خصوص در خیابان حافظ می تواند نظر شما را جلب کند.

راستی اگر به میدان نقش‌جهان رفتید، درشکه‌سواری دور میدان را هم از دست ندهید، می تواند یک انتخاب فوق العاده باشد.

۲. پیک نیک در صفه:

هر مسافری که از جنوب اصفهان وارد شهر می‌شود ابتدا چشمش به کوه صفه می افتد. کوهی که برای خود اصفهانی‌ها هم از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است و توصیه می‌کنیم اگر می‌خواهید یک روز فوق‌العاده را در فضای بکر اصفهان داشته باشید، دیدن آن را از دست ندهید.

صعود به قله و یک صبحانه دبش در حاشیه کوه می تواند روزی متفاوت و خاطره انگیز را برای شما رقم بزند.

ضمناً فراموش نکنید که تله‌کابین، بولینگ و بیلیارد و رستوران‌های دامنه این کوه هم، وسوسه انگیز است. پیک نیک در کوه صفه می تواند یک انتخاب فوق العاده باشد هر چند که جاذبه های جدید ورزشی و تفریحی هم می تواند شیرینی پیک نیک را دو چندان سازد.

اگر علاقه مند به کارتینگ و پینت بال و از این دست بازی ها هستید می تواند در نزدیکی کوه صفه از مجموعه تفریحی شهدای ارتش استفاده کنید، واقع در سه راه حکیم نظامی.

۳. هشت بهشت در باغی دلگشا:

یک درب آن در خیابان چهارباغ و درب دیگرش در ورودی پارک هشت بهشت قرار گرفته و سبک معماری این بنا به شیوه اصفهانی است.این کاخ زیبا با معماری منحصر به فرد خود و مقرنس‌های زیبا و ورودی‌های آن آنقدر قابل توجه است که آندره گدار باستان‌شناس و ایران‌شناس در این زمینه می‌گوید:«… کاخ هشت‌بهشت با تالاری که از هر سو باز است و با چهار عمارت کلاه‌فرنگی در چهار گوشه ی خود هنوز هم ترکیب اصلی و مختصری از لطف و ملاحت روزگاران گذشته را حفظ کرده‌است.»

اگر دوست دارید با زیبایی‌های ساخت دست بشر بیشتر آشنا شوید، سری به این کاخ بزنید که اصفهانی‌ها در آن پذیرای شما هستند، مطمئناً وقتی به این باغ سر بزنید خودتان نمی‌خواهید از هشت بهشت بیرون بیایید.

۴. منارجنبان دیگر نمی جنبد ولی هنوز هم دیدنی است:

در گذشته منارجنبان از شهر جدا و در دهکده‌ای به نام «کارلادان» قرار داشت ولی امروزه این بنا جزو اصفهان به شمار می‌رود و در نزدیکی محلی به نام نصرآباد قرار گرفته است. این ساختمان با کاشی‌های لاجوردی رنگ به شکل ستاره چهارپر و اشکال دیگری به شکل کثیرالاضلاع فیروزه‌ای رنگ زینت یافته و نکته جالب در این بنای تاریخی آن است که با حرکت دادن یک مناره، نه تنها مناره دیگر به حرکت در می‌آید، بلکه تمامی این ساختمان به لرزه درمی‌آید.

البته دلیل این مسئله هنوز برای دانشمندان مورد سؤال واقع شده اما اگر شما دوست دارید بدانید منارجنبان اصفهان چگونه تکان می‌خورد، سری به این مکان بزنید.

۵. آتشگاه و کبابی به یادماندنی:

در امتداد مسیر خیابانی که در آن منارجنبان واقع است کوه زیبا و یادگار دوران کهن آتشگاه قرار دارد.آتشگاه اصفهان یا کوه آتشگاه از بناهای تاریخی اصفهان است. این مجموعه دارای پیشینه تاریخیِ کهنی است و در زمان های گوناگونی از آن بهره برده‌اند؛ این کوه در غرب اصفهان و ۸ کیلومتری مرکز شهر در خیابان آتشگاه قرار گرفته و در نزدیکی رودخانه زاینده رود، بر روی کوهی قرار دارد. از بلندای این تپه، تا کیلومترها از هر چهار سوی اصلی را می‌توان به خوبی مشاهده کرد. این بنا قدیمی ترین بنای اصفهان با سابقه بیش از ۷۰۰۰ سال قدمت بوده و اگر خواستید یک نصفه روز را بیرون اصفهان بگذرانید، حتماً سری به این منظره زیبا بزنید.

اگر علاقه مند به غذای غیر فست فودی هستید، می توانید به اکثر رستوران های سنتی حاشیه کوه آتشگاه اعتماد کنید و یک ظهر به یادماندنی با یک کباب، جوجه کباب یا از این دست غذاها را امتحان کنید. البته فست فود هم هست ولی در آن منطقه قدرت رستوران های سنتی به فست فود های حاشیه ای می چربد.

۶. چهل ستون، کاخی با شکوه:

باغ چهل ستون بالغ بر ۶۷۰۰۰ متر مربع مساحت دارد؛ تالار آینه، تالار ۱۸ ستون، دو اتاق بزرگ شمالی و جنوبی تالار آینه، ایوان های طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با تمام تزیینات نقاشی و آئینه کاری و کاشی کاری دیوارها و سقف ها از قسمت‌های دیدنی این باغ به شمار می‌رود.

 دیدن این باغ که به یکی از نمادهای اصفهان مشهور است، علاوه بر روشنایی روز، در تاریکی شب و زیر نور ماه هم برای علاقمندان زیباست.

جایی که اگر از زاویه‌ای خاص به آن نگاه کنی، ۲۰ ستون بیشتر نمی‌بینی اما وقتی با زاویه‌ای مناسب و از پشت حوض آن به عمارت بنگری، ۴۰ ستون را به چشم خواهی دید. سقف باشکوه نقاشی تالار ۱۸ ستون و سقف آئینه کاری تالار آئینه گرفته تا شیرهای سنگی چهارگوشه حوض مرکزی تالار آن برای همه جذاب است

اگرچه این باغ به دلیل انعکاس تصویر ۲۰ ستون آن به این نام نامگذاری شده اما برخی می‌گویند که علت نامگذاری چهلستون بازتاب در استخر مقابل نبوده بلکه تخریب ۲۰ ستون از ۴۰ ستون در اثر آتش سوزی بوده که آثارش در بخش سقف در سمت چپ عمارت در جلوی وردی قابل ملاحظه است.سعی کنید سری به چهل ستون بزنید و فرمانروایی شاه عباس صفوی را در این کاخ تجسم کنید.

۸. باغ پرندگان، پیشنهاد وِیژه برای بچه ها:

جنگل ناژوان از مناطق خوش آب و هوای حاشیه زایند‌ه‌رود به شمار می‌رود که تا پیش از بسته شدن آب زاینده‌رود، آب و هوای خوب آن نوید یک روز فوق‌العاده را به اصفهانی‌ها می‌داد. هرچند که هنوز هم از مناطق خوش آب و هوای اصفهان به شمار می‌رود و بدون شک اگر به دنبال یک ظهر آرام همراه با جوجه کباب و غذای کبابی در طبیعتی زیبا هستید، سر زدن به ناژوان به شما توصیه می‌شود. باغ پرندگان در امتداد مسیر ناژوان به خصوص برای بچه هایی که از دیدن پرنده های رنگ و وارنگ ذوق می کنند، یک روز خوب را رقم خواهد زد.

۹. محله رمانتیک جلفا:

محله ارمنی‌های اصفهان که بیش از آن که به بافت زیبای آن شهرت داشته باشد، با کافی‌شاپ‌هایش مورد توجه قرار گرفته است.

جلفا پنج کوچه بزرگ دارد که امتداد آن ها از مشرق به مغرب است. بازاری خوب با چند حمام و دو کاروان سرا و یک میدان و یازده کلیسا دارد. داشتن یک شب رمانتیک و خاص برای زوج های مسافر و بازدید از کوچه پس کوچه هایی که هنوز جزو انتخاب های شهرگردی خود اصفهانی ها هم هست بی نظیر خواهد بود.حالا موقع توصیه به دوست داران فست فود و کافی شاپ است. در خیابان های اطراف جلفا می توانید یک انتخاب خود برای یک شام و شب متفاوت داشته باشید.

۱۰. زاینده رود…

آنقدر زیبا و دوست‌داشتنی است که هر کس به اصفهان سفر کند، دلش نمی‌آید چند ساعت را در کنار این رودخانه و پل های زیبای آن نگذراند، جایی که تا پیش از بسته شدن آب از زاینده‌رود، تا پاسی از شب پذیرای مهمانانی بود که از گوشه و کنار ایران به اصفهان سر می‌زدند و حالا هم با وجود غمی که از نبود آب در آن موج می‌زند، روزانه جمعیت عظیمی را به چشم خود می‌بیند. سی‌وسه پل اصفهان در کنار پل خواجو، مارنان، پل شهرستان و ده‌ها پل دیگر زاینده‌رود اصفهان از آثار تاریخی زیبای مرکز شهر به شمار می‌رود.

منبع مطالب:

http://www.entekhab.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا